لوگو پولاکس
EN
زمان لازم برای مطالعه
7 دقیقه

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن و خاموش + روش تعمیر

21 فروردین 1403
علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن و خاموش

دانستن علت چشمک زدن لامپ ال ای دی و بررسی راهکارهای مناسب برای تعمیر آن برای بسیاری از افراد مهم و ضروری است. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که لامپ محل زندگی یا کارتان مدام چشمک بزند و برای شما آزار دهنده باشد. چشمک زدن لامپ ال ای دی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که به چند مورد از آن اشاره می کنیم.

  • کلیدهای چراغ دار
  • سنسور نامناسب حرکتی
  • کیفیت پایین لامپ
  • ترانسفورماتور
  • مشکل در دیمر

تعمیر چشمک زدن لامپ ال ای دی

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی به خاطر سیم کشی

جابجایی فاز و نول می تواند علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت خاموش باشد. در این حالت سیم فاز با بدنه لامپ و یا دیوار اتصال یافته و باعث چشمک زدن لامپ می شود. برای رفع این مشکل باید سیم ورودی به لامپ مورد بررسی قرار گیرد. در حالتی ک جعبه فیوز در محیط وجود داشته باشد می توان فاز و نول را در آن جا به جا نمود. بدین ترتیب مشکل رفع می شود. 

در مواقعی که علت چشمک زدن لامپ ال ای دی مربوط به کلیدهای چراغ دار باشد می توان رشته سیم درون کلید را قطع نمود. جدا کردن یکی از رشته های سیم درون لامپ نیز می تواند این موضوع را برطرف نماید. اگر لامپ مورد نظر به سنسور حرکتی متصل باشد باید بار سنسور را مقداری کم نمود تا مشکل چشمک زدن برطرف گردد.

استفاده از دیمر ها علت چشمک زدن لامپ ال ای دی

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی می تواند استفاده نمودن از دیمر در ساختار لامپ باشد. دیمرها در واقع قطعاتی هستند که با استفاده از آن ها می توان میزان روشنایی لامپ ها را کاهش یا افزایش داد. دیمرهای قدیمی که بار کمی دارند می توانند روشنایی لامپ را تنظیم نمایند. از این قطعات بیشتر در لامپ های قدیمی و رشته ای استفاده می شود. استفاده از این قطعات در لامپ های ال ای دی جدید می تواند موجب ناسازگاری قطعات لامپ شده و چشمک زدن یا سوسو زدن لامپ را به دنبال داشته باشد.

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن

در هنگام خرید لامپ باید از به کار رفتن دیمر هایی که سازگاری مناسبی با لامپ دارند اطمینان حاصل نمود. برای رفع شدن این مشکل نیز می توان دیمر را از مدار خارج کرد و از کلید تک پل برای روشن و خاموش کردن لامپ استفاده نمود تا مشکل چشمک زدن لامپ برطرف شود.

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی و استفاده از ترانسفورماتور نامناسب

ترانسفورماتور قطعه ای الکتریکی است که در ساخت لامپ برای بالا بردن و یا پایین آوردن ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که از این قطعه در لامپ های ال ای دی استفاده می شود می تواند به دلیل پایین بودن ولتاژ در لامپ نوساناتی ایجاد کند و این موضوع علت چشمک زدن لامپ ال ای دی باشد. استفاده از ترانسفورماتور مناسب در لامپ که با ساختار آن هماهنگ باشد می تواند به رفع این مشکل کمک کند.

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن چیست؟

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت روشن می تواند با حالت خاموش تفاوت داشته باشد. سوختن قطعاتی مانند خازن و یا آی سی از علل اساسی چشمک زدن لامپ ال ای دی است. البته سوختن و از کار افتادن قطعات دیگری مانند فیوز ها و مقاومت ها هم می تواند این حالت را به وجود آورد. گاهی اوقات استفاده از قطعاتی که کیفیت پایینی دارند مانند بردهای ضعیف و منبع تغذیه های بی کیفیت می تواند دلیل چشمک زدن لامپ ال ای دی باشد. گاهی اوقات مشکل چشمک زدن پس از مدتی برای لامپ اتفاق می افتد که نشانه از دست رفتن ظرفیت خازن در لامپ و به پایان رسیدن عمر مفید آن می باشد.

دلیل چشمک زدن لامپ ال ای دی

تعمیر چشمک زدن لامپ ال ای دی چگونه انجام می شود

در مورد تعمیر چشمک زدن لامپ ال ای دی باید بدانید که برای این کار به دانش فنی در این زمینه نیاز است. تعمیر لامپ ال ای دی معمولا مقرون به صرفه نیست. ابتدا باید با استفاده از دستگاه هایی مانند مولتی متر قطعات مشکل دار در این لامپ ها شناسایی شوند و سپس اقدام به تعویض آن ها با قطعات سالم که کاملا مشابه باشند گردد.

مزایای لامپ های ال ای دی نسبت به لامپ های رشته ای

قبل از اینکه به بررسی بیشتر علت چشمک زدن لامپ ال ای دی بپردازیم باید توضیح دهیم که لامپ ال ای دی چیست و چه مزایایی نسبت به لامپ رشته ای دارد. طول عمر لامپ ال ای دی بالاتر و مصرف انرژی آن نسبت به لامپ های رشته ای کمتر می باشد. این لامپ ها همچنین دارای تنوع بسیار بیشتر و زیبایی بیشتر برای نورپردازی و طراحی فضا می باشند. مقاومت این لامپ ها بالاتر از لامپ های معمولی رشته ای است. ساخت لامپ ال ای دی به گونه ای انجام شده است که مقاومت بالایی در برابر ضربه، تغییرات آب و هوایی و لرزش داشت باشد. رشته درون لامپ های قدیمی پس از مدتی روشن بودن در صورت وارد شدن ضربه از بین میرفت و لامپ دیگر روشن نمیشد. اما این مشکل در مورد لامپ های ال ای دی وجود ندارد.

علت چشمک زدن لامپ ال ای دی در حالت خاموش

محاسبه مصرف برق لامپ

لامپ های ال ای دی بسیار مقرون به صرفه هستند. در مقایسه با لامپ های معمولی مصرف برق در این لامپ ها بسیار کمتر است اما به طور کلی صرفه جویی و مصرف برق به عوامل دیگری همچون برند محصول، بهره وری و روشنایی لامپ بستگی دارد. مصرف برق لامپ به عوامل دیگری همچون اندازه و نوع لامپ نیز بستگی دارد. معمولا لامپ ها چیزی حدود 2 تا 100 وات برق مصرف می نمایند. لامپ های ال ای دی مصرفی حدود 18 وات دارند اما لامپ های رشته ای که به همان میزان نور تولید می کنند بین 25 تا 100 وات برق نیاز دارند.

تفاوت لامپ های ال ای دی و اس ام دی

امروزه برخی افراد تفاوت هایی را بین لامپ های قدیمی که به عنوان لامپ کم مصرف شناخته می شد و لامپ های جدید قائل می شوند و به نوع جدید اس ام ای می گویند. در واقع تفاوت لامپ ال ای دی و اس ام اس مانند تفاوت بین گیاه و درخت است. در حقیقت اس ام دی نوعی ال ای دی است که سایز کوچکتری دارد و در لامپ های جدیدتر مورد استفاده قرار می گیرد. قطعات جدید معمولا نسبت به قطعات قدیمی که دیپ نامیده می شوند مصرف کمتری دارند اما این مقدار برای مصرف کننده ملموس نیست. تولید لامپ با استفاده از قطعات اس ام دی ساده تر است و به همین دلیل لامپ های تولید شده قیمت پایین تری نسبت به موارد مشابه دارند.

LightFlicker_Erossi1208205959.gif

برای خرید لامپ به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

یکی از مواردی که توجه به آن برای خرید لامپ ضروری می باشد کارایی لامپ است. کارایی لامپ شامل پارامترهایی همچون طول عمر لامپ، میزان روشنایی و مصرف لامپ می شود. بازدهی لامپ های ال ای دی نسبت به لامپ های رشته ای قدیمی 5 برابر بیشتر است.

بهره وری نوری یا میزان نوردهی لامپ یکی دیگر از چیزهایی است که قبل از خرید لامپ باید در مورد آن اطلاعات داشته باشید. میزان نوردهی لامپ با واحدی به نام لومن اندازه گیری می شود و هر چه بالاتر باشد میزان نوردهی لامپ بیشتر است. باید بدانید که استفاده از لامپ هایی که روشنایی بسیار بالایی دارند برای محیط های کوچک مناسب نیست. نور زیاد باعث آسیب به چشم می شود.

موارد استفاده از لامپ های ال ای دی

  • لامپ های توکار روشنایی
  • نورهایی که در زیر کابینت ها قرار می گیرند
  • نورپردازی هایی که جنبه زیبایی و هنری دارند
  • مکان هایی که دسترسی به آن ها دشوار است
  • راه پله ها و راهروها
  • چراغ هایی که برای مطالعه مورد استفاده قرار می گیرند
امتیاز دهید
5 / 4