لوگو پولاکس
EN
زمان لازم برای مطالعه
6 دقیقه

نورپردازی پذیرایی مدرن با روش های ساده | بهترین لامپ برای سقف پذیرایی

22 خرداد 1403
نورپردازی پذیرایی مدرن با روش های ساده | بهترین لامپ برای سقف پذیرایی

پذیرایی قلب هر خانه ای است. نورپردازی پذیرایی به صورت اصولی، این فضا را به مکانی تبدیل می کند که از نشستن در آن لذت خواهید برد و تغییر و تحول دل انگیزی در محیط ایجاد می‌ شود. نور به عنوان بخش ضروری در دکوراسیون پذیرایی محسوب می شود. نورپردازی به سبک مدرن روش خیره کننده‌ ای به منظور تنظیم رنگ می باشد. در هنگام نورپردازی بهتر است قدرت نور طبیعی را دست کم نگیرید. اما اگر معماری داخلی به گونه‌ ای است که نور زیادی دریافت نمی‌ کند، شما می‌ توانید با استفاده از تجهیزات نورپردازی به صورت هوشمندانه فضا را روشن نمایید. 

نورپردازی پذیرایی مدرن

آشنایی با انواع نورپردازی 

در نورپردازی سقف پذیرایی ساده هدف آن است که با ترکیب چندین منبع نور، نواحی مختلف برجسته شود و روشنی مورد نیاز ایجاد گردد. انتخاب مناسب انواع لامپ ال ای دی و چراغ های سقفی و آویز طراحی فضا را بهبود می بخشد. ایده‌ های شیک نورپردازی اتاق نشیمن با نکات تخصصی و بینش متفکرانه منجر به طراحی محیط به بهترین شکل ممکن می‌ شود.

نورپردازی عمومی

این شیوه از نورپردازی پذیرایی، روشنایی مطلوبی را در فضا ایجاد می نماید. معمولاً برای این نوع نورپردازی از چراغ ریلی استفاده می‌ شود. نورپردازی کارآمد موجب زیباتر نشان دادن طراحی داخلی خواهد شد. منظور از نورپردازی عمومی پخش نور به صورت یک دست و یکنواخت در فضا می‌ باشد. در این روش، تجهیزات نورپردازی به منظور روشن نمودن نقاط کور مورد استفاده قرار می‌ گیرند. 

نورپردازی تاکیدی

نورپردازی پذیرایی مدرن به سبک تاکیدی به برجسته سازی نیز معروف می‌ باشد. در این شیوه نورپردازی، از طریق تمرکز مستقیم نور بر روی اشیا موجب برجسته نمودن ویژگی‌‌های آن می‌ شوند. از این روش نورپردازی در فضای پذیرایی به منظور ایجاد جلوه‌ های دراماتیک استفاده می‌ گردد. با استفاده از این سبک نورپردازی، نقاط جذاب بصری را می توان با برجسته نمودن آثار هنری، شومینه‌ ها، گیاهان و یا جزئیات معماری ایجاد نمود.

لامپ پذیرایی

نورپردازی پنهان

نورپردازی پنهان در سقف و یا دیوارها در فضای داخلی مدرن و مینیمالیستی عالی عمل می‌ کند. به کارگیری منبع نور مخفی در جایگاه مناسب موجب درخشش بهتر فضا خواهد شد. برجسته نمودن آثار هنری و عکس‌ ها به ایجاد نقاط کانونی در اتاق کمک می‌ نمایند. اگر شما می‌ خواهید توجه را به سمت چیزهایی جذب کنید که دوست دارید، بهره گیری از این سبک نورپردازی پیشنهاد می شود.

نکات مهم نورپردازی پذیرایی

توجه به ابعاد اتاق و ارتفاع سقف

هنگام نورپردازی پذیرایی باید این نکته را مد نظر داشته باشید که فاصله نورهای سقفی باید به چه میزان باشد. برای به دست آوردن فاصله مناسب باید ارتفاع سقف را تقسیم بر دو کنیم. پاسخی که حاصل می‌ شود مقدار فضای مورد نیاز بین هر منبع نور است. به عنوان مثال اگر ارتفاع سقف ۲.۵ متر باشد، فاصله هر لامپ پذیرایی باید حدودا ۱.۲۵ متر در نظر گرفته شود. زاویه پرتو نور برای سقف‌ هایی با ارتفاع استاندارد حداقل ۶۰ درجه است. می‌ توانید برای سقف‌ های بلندتر از پرتوهای نور باریک‌ تر بهره جویید.

استفاده از نورپردازی غیرمستقیم

یکی از نکات حائز اهمیت در هنگام نورپردازی پذیرایی انتخاب صحیح سطوح منعکس کننده است. سطوحی که برای انعکاس نور مدنظر قرار داده می‌ شوند، باید قادر به پخش نور به صورت یکنواخت باشند. سطوحی که دارای رنگ‌ های روشن هستند، برای نورپردازی غیر مستقیم انتخاب مطلوبی به شمار می‌ روند. این رنگ‌ ها سبب توزیع نور به صورت یک دست در فضا می‌ شوند. جلوه‌ های نورپردازی متفاوتی در این شیوه نورپردازی مورد استفاده قرار می گیرند.

نورپردازی سقف پذیرایی ساده

توجه به نوع معماری و المان‌ های فضا

استفاده از نورهای مخفی در طراحی داخلی بسیار پرکاربرد است. دخالت نور در فضا جز ترفندهایی به شمار می رود که موجب متفاوت نمایش دادن معماری می‌ شود. بهره‌ گیری از الگوهای متناوب تاریکی و روشنایی، یک طرح خیره کننده و جذاب را ایجاد می نماید. نورپردازی در معماری مدرن با استفاده از منابع نور مخفی صورت می گیرد. بهره‌ گیری از اصول و تکنیک‌ های خاص در نورپردازی هماهنگی مناسبی را در فضا خلق می کند و از نظر بصری بسیار جذاب است. 

بهترین تجهیزات مورد استفاده در نورپردازی پذیرایی

چراغ آویز: این نوع چراغ‌ بیشتر برای نورپردازی اتاق نشیمن مورد استفاده قرار می‌ گیرد و از تنوع و طرح‌ های متنوعی برخوردار است. این چراغ‌ ها از لحاظ ظاهری بسیار شیک و زیبا هستند و جلوه خاصی در فضا خلق می کنند. امکان استفاده از چراغ های آویز در دکوراسیون هایی با سبک های مختلف وجود دارد.

ال ای دی نواری: ال ای دی های نواری از انعطاف پذیری مطلوبی برخوردار هستند و در نورپردازی مدرن کاربرد زیادی دارند. معمولاً از این ریسه‌ های ال ای دی در نورپردازی سقف، دیوار و کنار پله‌ ها استفاده می شود. این ریسه‌ های ال ای دی قابلیت خاموش و روشن شدن از راه دور و با استفاده از ریموت کنترل را دارند. شدت نور و رنگ این نوع لامپ به راحتی کنترل می شود. 

چراغ سقفی: چراغ‌ های سقفی برای نورپردازی پذیرایی گزینه مناسبی هستند. امکان نصب این چراغ‌ ها به دو صورت روکار و توکار وجود دارد. چراغ های سقفی علاوه بر تامین نور مورد نیاز محیط، زیبایی منحصر به فردی در دکوراسیون ایجاد می‌ نمایند.

اصول نورپردازی مدرن در دکوراسیون داخلی

از مهم‌ ترین اصول نورپردازی پذیرایی مدرن، تعیین جایگاه منبع نور است. به عنوان مثال در فضاهایی مانند کانتر آشپزخانه باید نور زیادی وجود داشته باشد زیرا بسیاری از فعالیت ها در این منطقه انجام می گیرد. چراغ‌ های سقفی و آویز ها موجب متمرکز ساختن نور مناسب در مناطق خاص می‌ شوند. 

نورپردازی سقف پذیرایی با هالوژن

از دیگر اصول نورپردازی پذیرایی مدرن می‌ توان به بهره‌ گیری از سیستم‌ های روشنایی متنوع اشاره نمود. انواع لامپ پذیرایی در بازار وجود دارند که هر کدام دارای شدت نور، رنگ و میزان تمرکز نور متفاوتی هستند. بهره‌ گیری ترکیبی از این منابع روشنایی به نورپردازی اصولی فضا کمک می کند.

زمانی که هماهنگی لازم در میان نورپردازی پذیرایی با ارکان دیگر دکوراسیون وجود داشته باشد، تاثیرگذاری بالایی دارد. گاهی معماری داخلی به گونه‌ ای است که موجب طراحی بهتر نورپردازی می‌ شود. اما در برخی مواقع نیاز به ایجاد تغییرات جزئی می باشد. 

امتیاز دهید
5 / 1