لوگو پولاکس
EN
زمان لازم برای مطالعه
7 دقیقه

سبک های طراحی دکوراسیون داخلی منزل از ساده تا لوکس

8 آبان 1403
سبک های طراحی دکوراسیون داخلی منزل از ساده تا لوکس

مهم‌ترین عنصر زیبایی خانه شما، دکوراسیون داخلی شما است. بر کسی پوشیده نیست که نحوه چیدمان وسایل در خانه، تا چه اندازه مهم و حیاتی است. دکوراسیون منزل شخصیت، سلیقه و حتی سطح اجتماعی شما را منعکس می‌کند. برای داشتن یک دکوراسیون زیبا عناصری مانند طرح‌ها، مبلمان و سایر وسایلی که در خانه است را به‌صورت هوشمندانه و متفکرانه، هماهنگ کنید. در وهله اول باید بدانید معماری چیست و سبک‌های مختلف طراحی دکوراسیون را بشناسید و بدانید کدام سبک برای خانه شما مناسب‌تر است. در این مقاله انواع سبک‌های دکوراسیون خانه را بررسی می‌کنیم.

سبک دکوراسیون داخلی لوکس

سبک های دکوراسیون داخلی 

ابتدا باید بدانید که سبک چیست و چرا باید خانه ما طبق یک سبک خاص، دیزاین شود. سبک‌های طراحی داخلی، رویکردهای متمایزی در طراحی دکوراسیون داخلی هستند که هر کدام از آنها با اصول، قواعد و تأثیرات تاریخی یا فرهنگی خاصی اجرا می‌شوند. سبک‌ها را می‌توان دستورالعمل‌هایی برای نحوه انتخاب و چیدمان فضا دانست. برخی سبک‌های طراحی داخلی، بر سادگی و مینیمالیسم تمرکز دارند، درحالی‌که برخی دیگر از تجملات و وسایل لوکس تشکیل شده‌اند. در اینجا به برخی از برجسته‌ترین سبک‌های دکوراسیون داخلی می‌پردازیم:

دکوراسیون داخلی با طراحی مدرن

سبک های دکوراسیون داخلی: سبک مدرن (Modern)

سبک مدرن در اوایل قرن بیستم، تحت‌تأثیر جنبش مدرنیسم پدیدار شد. این سبک بر سادگی، خطوط مشخص و رویکردی بدون شلوغی تأکید دارد. در معماری داخلی سبک مدرن پالت‌های رنگی خنثی، پلان‌های باز و موادی مانند شیشه، فولاد و کروم به کار می‌رود. مبلمان آن، شیک و کاربردی هستند که سطوحی صاف و صیقلی دارند. 

دکوراسیون داخلی منزل

سبک معاصر (Contemporary)

دومین سبک طراحی دکوراسیون داخلی، سبک معاصر است که اغلب با مدرن اشتباه گرفته می‌شود؛ اما تفاوت آن در سیال و پویا بودن این سبک است. سبک معاصر با هر دوره‌ای خود را تطبیق می‌دهد. فضاهای این سبک ترکیبی از رنگ‌های جسورانه و مبلمان معمولی با خطوط تمیز و مشخص است. این سبک معماری به‌عنوان نسخه‌ای نرم‌تر و جذاب‌تر سبک مدرن، توصیف می‌شود.

سبک مینیمالیست (Minimalist)

مینیمالیسم بر پایه اصول سبک مدرن است؛ اما آنها را ساده‌تر و خنثی‌تر می‌کند. فضاهای مینیمالیسم کاربرد و سادگی را در اولویت قرار می‌دهند. مینیمالیسم با فضاهای ساده، رنگ‌های کاملاً خنثی و حذف تزیینات غیرضروری استفاده می‌شود. مبلمان و سایر لوازم خانه تأکید زیادی بر کاربردی‌بودن دارند و تزیینات آن باید در کمترین حالت خود باشند. 

طراحی دکوراسیون داخلی

 

طراحی دکوراسیون داخلی: سبک کلاسیک (Classic)

سبک کلاسیک ریشه در فرهنگ اروپایی، به‌ویژه در قرن 18 و 19 دارد که ظرافت و تقارن از مشخصه‌های آن است. فضای داخلی سبک کلاسیک بسیار تجملاتی است و مخمل، ابریشم و سنگ مرمر در آن به کار می‌روند. پالت رنگ آن خنثی است که مکمل رنگهایی سلطنتی مانند ارغوانی، سرمه‌ای یا طلایی شده است. مبلمان در طراحی داخلی کلاسیک سلطنتی باشد.

سبک ترانزیشنال (Transitional)

سبک ترانزیشنال، شکاف بین سبک‌های سنتی و مدرن را پر می‌کند. این سبک گرما و راحتی دکوراسیون‌های سنتی را با کاربردی‌بودن سبک‌های مدرن ترکیب می‌کند تا به یک تعادل برسند. این تلفیق، اجازه می‌دهد طراحی دکوراسیون آن انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشد.

سبک های دکوراسیون داخلی

سبک روستیک (Rustic)

هدف سبک روستیک، استفاده از عناصر طبیعی و ایجاد فضایی دنج و آرام است. کلمه راستیک به معنای زنگ زده یکی از اصطلاحات معماری است که در طراحی داخلی به این سبک رواج دارد. دکوراسیون داخلی آن با شومینه‌های سنگی و مبلمان قدیمی طراحی شده و برای ایجاد حس آرامش، از چوب، سنگ و فلز استفاده می‌شود. پالت رنگی آن قهوه‌ای، سبز و خاکستری است که احساس ارتباط با طبیعت را القا می‌کنند.

سبک راستیک

سبک صنعتی (Industrial)

سبک صنعتی از انبارها یا کارخانه‌ها الهام می‌گیرد و از مواد خام مانند آجر، بتن و فلز استفاده می‌کند. فضاهای صنعتی پلان‌های باز، سقف‌های بلند، میله‌های فولادی، کانال‌های در معرض دید و پنجره‌های بزرگ دارد که این امکان را می‌دهد نور زیادی وارد اتاق شود. نورپردازی در این سبک یک شاخصه مهم است. 

سبک صنعتی

سبک بوهمین (Bohemian)

سبک بوهمین، سبکی آزاد است که از فرهنگ و هنر الهام می‌گیرد. طراحی دکوراسیون داخلی آن رنگارنگ، لایه‌لایه و آرام بوده که ترکیبی از الگوها و موادی مانند قالیچه‌های حصیری و مبلمان چوبی است. گیاهان، قطعات وینتیج و دکورهای هنری نیز در بوهمین رایج هستند که هدفشان ایجاد فضایی دنج است.

سبک بوهمین

سبک اسکاندیناوی (Scandinavian)

سبک اسکاندیناوی به دلیل سادگی و کارایی خود شناخته می‌شود که بر ایجاد فضاهای مطبوع و کاربردی و درعین‌حال زیبا، تمرکز دارد. پالت رنگ آن خنثی و همراه با چوب طبیعی، چرم و پشم است. در دکوراسیون این سبک نور زیادی برای ایجاد محیطی دلپذیر و آرام به کار می‌رود.

سبک اسکاندیناوی

دکوراسیون داخلی منزل: سبک فرانسوی (French)

سبک فرانسوی ظریف و جاودانه است که جذابیت دنیای قدیم و پیچیدگی مدرنیسم را در خود دارد. دکوراسیون داخلی منزل فرانسوی پر از مبلمان قدیمی بوده که رنگ‌های آن خاکستری، سفید و کرم هستند. در طراحی این سبک عناصری مانند لوستر، آینه‌های طلاکاری شده و لوازم عتیقه بسیار مهم است و فضاهایی را ایجاد می‌کند که احساس لوکس و شیکی را به بیننده می‌رساند.

سبک مدرن میان قرن (Mid-Century)

از دکوراسیون داخلی منزل سبک مدرن میان قرن است که  به اواسط قرن بیستم باز می‌گردد و رویکردی ساده و کاربردی دارد. شاخصه این سبک به‌کاربردن اشکال هندسی، پنجره‌های بزرگ و مبلمان چوبی با پایه‌های مخروطی است.

سبک ایرانی سنتی (Traditional Iranian)

سبک ایرانی سنتی ریشه در فرهنگ ایرانی قدیمی با تأکید بر نقش‌های پیچیده و صنایع‌دستی محلی دارد. فرش و کاشی‌کاری از مشخصه‌های آن محسوب می‌شود. پالت رنگی آن شامل آبی فیروزه‌ای، قرمز و طلایی است که نماد تاریخ و هنر ایران است.

سبک ساحلی (Coastal)

یکی از سبک های دکوراسیون داخلی سبک ساحلی است که از ساحل و اقیانوس الهام گرفته شده است و هدف آن، ایجاد فضایی آرام است. رنگ‌های آن سفید، آبی و شنی است که با مواد طبیعی مانند چوب، حصیر، کتان، صدف و آثار دریایی ترکیب شده است. 

سبک ساحلی

سبک شبی شیک - سبک شابی شیک (Shabby Chic)

آخرین طراحی دکوراسیون داخلی سبک شابی شیک است که تکیه بر استفاده از اکسسوری‌های قدیمی و آنتیک دارد. شومینه‌های عتیقه یا کلاسیک، مبلمان قدیمی و آنتیک و کاغذ دیواری‌های گل‌دار از شاخصه‌های مهم آن هستند.

جمع‌بندی دکوراسیون داخلی منزل

در این مطلب به دکوراسیون داخلی پرداختیم و انواع آن را نام برده و معرفی کردیم. این سبک‌ها، منعکس‌کننده سلیقه و سبک زندگی فردی است.

امتیاز دهید
5 / 3