لوگو پولاکس
EN
زمان لازم برای مطالعه
10 دقیقه

نحوه نصب چراغ سقفی روکار | آموزش قدم به قدم

24 بهمن 1402
نحوه نصب چراغ سقفی روکار | آموزش قدم به قدم

موضوع این مقاله درباره شیوه نصب چراغ سقفی روکار است. چراغ سقفی روکار یکی از پرکاربردترین انواع چراغ‌های سقفی به حساب می‌آید که به دلیل مزایای قابل توجه‌ش از جمله سادگی نصب، تعمیر و تعویض و همچنین زیبایی و قیمت مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه اطلاعات کامل‌تری در خصوص نحوه نصب چراغ سقفی روکار ارائه خواهیم کرد، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی نمایید.

نصب چراغ سقفی روکار

چراغ سقفی روکار چیست و چه مزایایی دارد؟

چراغ سقفی روکار یکی از مهمترین چراغ‌ها و منابع روشنایی است که بر روی سطح سقف نصب می‌شود و قابل مشاهده است. این چراغ‌ها از نظر شکل ظاهری دارای انواع مختلفی هستند و لذا کاربرد بسیار فراوانی در فضای داخلی و بیرون ساختمان داشته و یکی از مهمترین منابع روشنایی به حساب می‌آیند. 

در پاسخ به این سوال که مهمترین مزایای چراغ سقفی روکار چیست؟ لازم به ذکر است که این چراغ‌ها قابلیت نصب در اکثر مکان‌ها را دارند. از چراغ‌های روکار می‌توان در راهروها، اتفاق خواب، بالای کمد، بالکن و ... استفاده کرد. از طرفی مدل‌های بسیار زیادی از این چراغ‌ها در اشکال و سایزهای گوناگون در دسترس بوده و می‌توان به سادگی آن‌ها را تهیه کرد. 

علاوه بر این، بازدهی بالا نیز یکی دیگر از مهمترین مزیت‌های چراغ سقفی روکار می‌باشد. هرچند این چراغ‌ها مصرف بالایی ندارند اما به دلیل اتلاف انرژی بسیار پایین، می‌توانند نور قابل توجهی را به محیط هدیه کنند. همچنین این چراغ‌ها نوری آرامش بخش را به فضا هدیه داده و گزینه محبوبی برای روشنایی منازل، محیط‌های اداری و تجاری، بیمارستان‌ها و ... به حساب می‌آیند. به علاوه، طول عمر زیاد و مصرف انرژی پایین از جمله‌ی دیگر مزیت‌های چراغ روکار می‌باشد.

انواع چراغ سقفی روکار

نحوه نصب چراغ سقفی روکار

نحوه نصب چراغ سقفی روکار چندان سخت نیست و با رعایت یکسری پارامترهای کلیدی، اشخاص عادی و غیرمتخصص نیز می‌توانند این چراغ‌ها را نصب کنند. با این وجود، رعایت این نکات ساده برای نصب چراغ سقفی لازم است. طریقه نصب چراغ سقفی روکار به شرح زیر است:

مرحله اول: قطع برق:

در اولین مرحله از فرایند نصب چراغ سقفی روکار، باید برق ساختمان را قطع نمایید. بعد از آن، جهت اطمینان از عدم وجود برق در سیم‌ها، بهتر است از یک فازمتر یا تستر برق استفاده کنید. در صورتی که برقی در سیم‌ها وجود نداشت، می‌توانید فرایند نصب چراغ را با خیالی آسوده انجام دهید. 

• مرحله دوم: وصل کردن براکت سقف

پایه براکت، پایه نگهدارنده‌ی چراغ روکار بر روی سقف است. در نتیجه نصب آن از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. در این مرحله، بست نصب را از فیکسچر براکت باز کرده و با استفاده از رولپلاک و پیچ، آن را بر روی سقف نصب کنید. 

نصب چراغ سقفی روکار

• مرحله سوم: اتصال سیم‌ها‌ی برق به چراغ روکار سقفی

در سومین مرحله از فرایند نصب چراغ سقفی روکار، باید سیم‌های برق را به چراغ وصل کنید. بسته به اینکه ساختمان شما، دارای سیستم ارت یا اتصال به زمین می‌باشد یا خیر، احتمالا دو یا سه سیم برق را مشاهده می‌کنید. قبل از هر کاری، مقداری از لایه پلاستیکی موجود بر روی سیم‌ها را جدا کنید تا سیم‌ها لخت شوند. جدا کردن 0.5 سانتی متر از پلاستیک روی سیم‌ها کافیست. پس از آن، مطابق با آنچه در پایه چراغ مشخص است، سیم‌ها را به دهانه لامپ آویزان کرده و با پیچ گوشتی یا چارسو تا جای ممکن سفت کنید. لازم به ذکر است که یکی از این سیم‌ها آبی و دیگری مشکی است. همچنین سیم ارت نیز به رنگ سبز یا زرد می‌باشد. 

• مرحله چهارم: اتصال فیکسچر به براکت

در این مرحله باید فیکسچر را بر روی پایه براکت فیکس کرده و آن را محکم کنید. 

• مرحله پنجم: اضافه کردن لامپ

در اینجا کافی‌ست چراغ سقفی را نصب کنید. پس از آن، برق را وصل کرده و چراغ را روشن کنید تا مطمئن شوید درست کار می‌کند.

آشنایی با مهمترین انواع چراغ های سقفی

همانطور که ذکر شد، چراغ‌های سقفی یکی از پرکاربردترین انواع تجهیزات روشنایی و نورپردازی به حساب می‌آیند. چراغ‌های سقفی را می‌توان از جنبه‌های مختلف تقسیم بندی کرد. اصولاً این چراغ‌ها دارای یک پایه هستند که با استفاده از پیچ بر روی دیوار نصب شده و دارای یکسری رشته سیم است که به لامپ وصل می‌شود. یکی از مهمترین تقسیم بندی‌های چراغ سقفی، تقسیم بندی بر اساس شکل نصب بر روی سقف است. از این حیث، چراغ سقفی به دو دسته توکار و روکار تقسیم بندی می‌شود که چراغ‌های توکار در داخل سقف نصب شده و قابل مشاهده نیستند. اما چراغ روکار بر روی سقف نصب می‌شوند. نصب و تعویض چراغ سقفی روکار ساده‌تر از چراغ‌های توکار هستند. همچنین این چراغ‌ها از قیمت مناسب‌تری برخوردار می‌باشند. 

انواع چراغ سقفی

علاوه بر این، از نظر شکل ظاهری و نوع نورپردازی و کارکرد نیز چراغ‌های سقفی را می‌توان به انواع مختلفی تقسیم بندی کرد. از جمله‌ی مهمترین انواع چراغ سقفی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• چراغ‌های سقفی پنلی روکار و توکار: یکی از جدیدترین و پرکاربردترین انواع چراغ‌های سقفی، چراغ سقفی پنلی است. این چراغ‌ها در دو نوع روکار و توکار عرضه می‌شوند که چراغ‌های پنلی توکار از قیمت بالاتری برخوردار هستند. در این دسته از تجهیزات روشنایی از تکنولوژی COB LED و یا SMD LED استفاده می‌شود و در نتیجه این چراغ‌ها نور بسیار باکیفیتی را به محیط عرضه می‌کنند. وجود تکنولوژی اس ام دی بر روی این دسته از چراغ‌های سقفی سبب شده تا تعداد زیادی دیود نوری بر روی چراغ قرار داشته باشد. در نتیجه هنگامی که چراغ را روشن می‌کنید، یک صفحه نورانی به چشم می‌خورد که نور یکنواخت و ملایم‌تری دارد. همچنین در تکنولوژی سی او بی، دیودهای نوری مانند یک هسته نورانی عمل کرده و نور را به صورت پرتویی در محیط پخش می‌کنند.

• چراغ سقفی دوکاره: این دسته از چراغ‌های سقفی که با نام چراغ شبکه‌ای هم شناخته می‌شوند، در دو نوع روکار و توکار عرضه می‌شوند. چراغ‌های شبکه‌ای عموما در سقف‌های کاذب به کار گرفته می‌شوند. این چراغ‌ها در پنل‌های 60*60 عرضه شده و روشنایی محیط را به خوبی تامین می‌نمایند. استفاده از این چراغ در مراکز اداری و تجاری به دلیل نور بسیار زیادی که دارند، رایج است. همچنین در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، اتاق‌های کنفرانس و سالن‌های پذیرایی نیز از این لامپ‌ها استفاده می‌شود. 

• چراغ سقفی ضد آب: همانطور که از نامشان مشخص است، چراغ‌های سقفی ضد آب، از مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب برخوردار هستند. همچنین این چراغ‌ها در برابر عوامل طبیعی نظیر گرد و غبار نیز مقاومند. لذا استفاده از این چراغ‌ها برای حمام و استخر و سرویس بهداشتی رواج زیادی دارد.  

• لوستر و آویز: لوسترها و آویزها یکی از لوکس‌ترین و در عین حال گران قیمت‌ترین انواع چراغ سقفی به شمار می‌آیند. لوسترها برای هر فضایی مناسبند و از نظر شکل و شمایل ظاهری نیز بسیار متنوع هستند. با این وجود، از نظر میزان مصرف برق، لوسترها نسبت به چراغ‌های سقفی معمولی برق بیشتری مصرف می‌کنند. از جمله‌ی مهمترین انواع آویز و لوستر می‌توان به لوستر دکوراتیو، چوبی، آشپزخانه، کریستالی و ... اشاره نمود. 

نکات کلیدی در هنگام خرید چراغ های سقفی

در هنگام خرید چراغ سقفی روکار و توکار یکسری نکات کلیدی وجود دارد که باید مد نظر قرار داده شوند تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشد. یکی از مهمترین پارامترهایی که در هنگام خرید چراغ سقفی باید مد نظر قرار داده شود، نوع چراغ است. همانطور که ذکر شد، چراغ‌های سقفی دارای انواع مختلفی هستند. بسته به شرایط محیطی و مکانی که قرار است چراغ در آنجا نصب شود، می‌توانید مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید. 

دومین پارامتر سایز، اندازه و شکل چراغ است. چراغ سقفی روکار از نظر شکل ظاهری و سایز بندی، دارای انواع مختلفی می‌باشد. بسته به شکل دکوراسیون محیط، ابعاد محیط و همچنین تعداد چراغ‌ها، می‌توانید این چراغ‌ها را انتخاب کنید. قیمت چراغ نیز یکی دیگر از عوامل کلیدی و مهم در هنگام خرید چراغ سقفی است که به عوامل مختلفی از جمله نوع چراغ، سایز آن، شکل چراغ، برند تولید کننده این دسته از تجهیزات روشنایی و عواملی از این دست بستگی دارد. 

همچنین برند تولید کننده چراغ سقفی نیز یکی دیگر از پارامترهای کلیدی است که در هنگام خرید چراغ سقفی باید مد نظر قرار داده شود. بهتر است چراغ‌های سقفی را از برندهای معتبر خریداری نمایید، زیرا کیفیت و اصالت چراغ تضمین شده است. همچنین این برندها خدمات پس از فروش بهتری را ارائه می‌دهند. 

خرید چراغ سقفی توکار

خرید انواع چراغ سقفی روکار با قیمت مناسب

در بین روش‌های مختلفی که برای خرید انواع چراغ سقفی روکار وجود دارد، خرید اینترنتی گزینه‌‌ی محبوب‌تری است. سادگی فرایند خرید، تضمین کیفیت و اصالت محصول ارائه شده در کنار قیمت مناسب‌تر کالا به دلیل عرضه مستقیم و حذف اشخاص واسطه از جمله‌ی مهمترین مزایای خرید اینترنتی چراغ‌های سقفی روکار به حساب می‌آید.

این سایت یکی از معتبرترین مراکز فعال در زمینه عرضه انواع تجهیزات روشنایی از جمله چراغ سقفی روکار و توکار است. لذا از همین طریق می‌توانید برای خرید چراغ سقفی پنلی، چراغ روکار سقفی، چراغ سقفی توکار، آویز و لوستر و ... اقدام نمایید. 

همچنین از طریق شماره تلفن‌های موجود در سایت می‌توانید با مشاورین ما ارتباط گرفته و اطلاعات جامع‌تری در خصوص چراغ‌های سقفی روکار و مهمترین انواع این چراغ‌ها به دست بیاورید.

امتیاز دهید
5 / 6