لوگو پولاکس
EN
زمان لازم برای مطالعه
9 دقیقه

چراغ سقفی روکار چیست؟ | معرفی انواع مختلف

26 دی 1402
چراغ سقفی روکار چیست | معرفی انواع مختلف

انواع چراغ سقفی از تجهیزات کاربردی هستند که امروزه برای جلا بخشیدن به دکوراسیون قسمت های مختلف خانه از جمله پذیرایی و آشپزخانه، محل کار و به طور کلی هر ساختمان لوکس استفاده می‌‌‌شوند. بیایید پیش از هر چیز به اهمیت نور در دکوراسیون و طراحی داخلی بپردازیم. برای جلوه دادن به محل زندگی و محل کار خود لازم نیست دست به کارهای عجیب و غریب بزنید. در چنین شرایطی تجهیزات روشنایی به کمکتان می آیند تا یک اتاق شیک بسازید. گاهی تنها با استفاده از چراغ سقفی روکار لوکس می‌توانید چنان جذابیتی ایجاد کنید که هر کسی به محض ورود به اتاقتان مجذوب زیبایی و درخشش سلیقه‌ی شما شود. اگر می خواهید با جادوی نور همراه شوید ادامه مطلب را از دست ندهید تا با انواع چراغ سقفی و کاربرد آنها آشنا شوید.

انواع چراغ سقفی روکار

انواع چراغ سقفی

پیش از آنکه به کاربرد چراغ سقفی بپردازیم بهتر است با انواع آن آشنا شوید. به طور کلی انواع چراغ سقفی عبارتند از توکار و روکار که در ادامه ویژگی های اختصاصی هر یک را خواهید خواند.

چراغ سقفی توکار: فرض کنید در طراحی اتاقی با سقف کوتاه از لوستر و چراغ آویز استفاده کنید! مسلما چنین نورپردازی نه از نظر ارگونومی و نه از لحاظ زیبایی مورد رضایت نیست. در این شرایط چراغ سقفی توکار به کمک می‌آید تا نورپردازی عمومی را با زیبایی همراه کند. منظور از نورپردازی عمومی این است که چراغ های توکار مانند لوسترها، جلوه و نور را در یک محدوده ی خاص متمرکز نمی‌کنند و سراسر سقف را از نوری یکنواخت بهره‌مند می‌کنند.

کاربرد چراغ سقفی روکار

چراغ سقفی روکار چیست | معرفی انواع مختلف

یکی دیگر از انواع چراغ سقفی، چراغ سقفی روکار است. این چراغ ها همانطور که از نامشان مشخص است روی سقف قرار می‌گیرند و حباب آنها قابل دیدن است. برای اینکه روشنایی اتاق را افزایش دهید کافی است این چراغ ها را کمی پایین بیاورید تا نور محیط به مقدار قابل توجهی افزایش یابد. اگر تنوع چراغ ها برای شما اهمیت زیادی دارد باید بدانید که گوناگونی در نوع روکار نسبت به توکار بیشتر است.

چراغ سقفی روکار انواع مختلفی دارد که بسته به محل مورد نظر و کاربری محیط می‌توانید هر یک از آنها را انتخاب کنید. حتما می‌دانید که لوسترها، چراغ آویزها و دیوارکوب ها جزو چراغ های سقفی روکار قرار می گیرند. همچنین این لامپ ها در انواع استاندارد، ال ای دی، اس ام دی، خطی، کم مصرف و... تولید می‌شوند. علاوه بر این، حباب لامپ ها نیز از تنوع بالایی برخوردار است. از پرکاربردترین انواع حباب ها می‌توانیم به شیشه ای مات، شیشه ای شفاف، چوبی، پارچه ای و... اشاره کنیم که با توجه به کاربری محل مورد نظر می توانید هر یک را انتخاب کنید.

انواع چراغ سقفی روکار از نظر ویژگی

دسته بندی دیگری برای انواع چراغ سقفی روکار وجود دارد که بر اساس ویژگی های محصول می‌باشد. در این تقسیم بندی با چراغ سقفی ساده، چراغ سقفی سنسوردار و چراغ دوکاره شبکه ای سروکار داریم که در ادامه به ویژگی های هر یک می‌پردازیم.

منظور از چراغ سقفی ساده چراغ بدون سنسور است. این چراغ ها بیشترین کاربرد را در راهرو، پارکینگ، سالن و اتاق خواب، بالکن و... دارند.

ویژگی چراغ سقفی سنسوردار از نامش مشخص است. از آنجایی که این چراغ ها به طور خودکار خاموش و روشن می‌شوند، باعث صرفه جویی در مصرف برق می‌شوند. از این چراغ ها بیشتر در پارکینگ ها، راه پله ها و راهروها استفاده می‌شود.

استفاده از چراغ سقفی روکار در نورپردازی

چراغ دوکاره شبکه ای نه تنها به شکل روکار، بلکه در مدل توکار نیز در بازار وجود دارد. بهترین سقف ها برای نصب این دسته از چراغ ها، سقف های کاذب هستند. این چراغ ها را بیشتر در ساختمان های اداری و تجاری می‌بینید.

کاربرد

با توجه به ویژگی های چراغ سقفی روکار که در بخش قبل گفته شد، باید حدس زده باشید که از این دسته لامپ ها در مکان هایی با سقف سه متر یا کمتر استفاده می‌شود. بیشترین کاربرد چراغ سقفی در حمام و سرویس بهداشتی، آشپزخانه، اتاق نشیمن و اتاق خواب و به طور کلی اتاق های کوچک است. همچنین برای سقف هایی که نورپردازی عمومی، جلوه ی بیشتری به آنها می‌بخشد یا فضای مناسبی برای قاب لامپ توکار ندارند، از این چراغ ها استفاده می‌شود.ویژگی چراغ سقفی روکار

نکته ی مهم دیگری که در رابطه با کاربرد چراغ سقفی وجود دارد این است که امروزه در اکثر مراکز تجاری تفریحی و حتی اداری از نوع خطی چراغ سقفی روکار استفاده می‌شود که در بازار با نام پنل سقفی نوری نیز شناخته می‌شود. دلیل کاربرد گسترده ی این نوع چراغ در مراکز، جلوه ی لوکس، پخش نور یکنواخت، بازدهی بالا و تنوع رنگی است.

ویژگی ها و مزایا

همانطور که در بخش های قبلی اشاره شد، لامپ روکار از انواع چراغ سقفی است که تنوع بالایی دارد و شما بر اساس سلیقه خود و کارکرد محل مورد نظر، گزینه های گوناگونی برای انتخاب دارید. کم مصرف بودن، پخش نور یکنواخت، عدم تولید گرما، بازدهی بالا و قابلیت استفاده در اتاق های کوچک از مهمترین ویژگی های این لامپ ها محسوب می‌شوند.

حال که به انواع چراغ سقفی پی بردید، باید با توجه به محیطی که قرار است در آن چراغ سقفی تعبیه کنید، مدل های مختلف را بررسی و انتخاب کنید. برای مثال همانطور که گفته شد یکی از انواع چراغ سقفی پنل SMD و لامپ های LED هستند. عمر طولانی مدت، بازدهی بالا و تولید نور ملایم از مهمترین ویژگی های پنل اس ام دی می‌باشد. منظور از نور ملایم پنل این است که شما هر چند ساعت که در معرض نور این پنل باشید، چشمتان خسته نمی‌شود و آزاری نمی‌بیند.

چراغ سقفی روکار پولاکس

از ویژگی های قابل اهمیت لامپ های ال ای دی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، دوستدار محیط زیست بودن آن است. احتمالا از ارتباط لامپ و محیط زیست تعجب کرده اید اما باید بدانید که در سازوکار این لامپ ها به انتشار کمتر گازهای گلخانه ای توجه ویژه ای شده است. گاز گلخانه ای کمتر هم برابر است با آلودگی کمتر محیط زیست. پس همانطور که متوجه شدید باید انواع چراغ را از چندین لحاظ مورد بررسی قرار دهید. فراموش نکنید انتخاب شما علاوه بر زیبایی دکوراسیون می‌تواند جان محیط زیست را نجات دهد یا به خطر بیندازد.

نصب چراغ سقفی روکار

اگر بخش های قبل را به دقت خوانده باشید می‌توانید بهترین انواع چراغ سقفی را بسته به محل مورد نظر انتخاب کنید. فرض را بر این می‌گذاریم که یکی از انواع چراغ ها را خریداری نموده اید. آخرین مرحله، نصب چراغ سقفی روکار است. شاید فکر کنید برای نصب این چراغ ها نیاز به فردی متخصص دارید اما این طور نیست. شما می‌توانید به راحتی، با در دست داشتن چند وسیله و رعایت چند نکته ایمنی این چراغ ها را نصب کنید. از مزایای چراغ سقفی روکار می‌توانیم به این اشاره کنیم که روی سقف تعبیه می‌شوند و نیازی به برش ندارند. از این رو نصب این چراغ ها چندان کار دشواری نیست.

وسایل مورد نیاز: فازمتر، پیچ گوشتی، انبردست، دریل، پیچ و دو شاخه

مرحله اول: وقتی حرف از برق به میان می‌آید، ایمنی حرف اول را می‌زند. از این رو لازم است در اولین مرحله برق ساختمان را قطع کنید. برای تست کردن اینکه برق فعالی وجود دارد یا خیر می‌توانید از فازمتر استفاده کنید.

مرحله دوم: در گام بعد باید پایه نصب را به وسیله پیچ ها به سقف یا جعبه اتصال سقف متصل کنید.

مرحله سوم: حساس ترین مرحله ی نصب چراغ سقفی روکار، اتصال درست سیم ها به چراغ است. پیش از هر چیز بدانید که هر چراغ 2 یا 3 سیم دارد. سیم آبی و مشکی در همه این لامپ ها وجود دارد اما سیم سوم که با نام سیم ارت یا اتصال به زمین شناخته می‌شود و معمولا سبز یا زرد رنگ است، عضو ثابت نیست و ممکن است در بعضی لامپ ها وجود داشته باشد.

مرحله چهارم: حالا وقت اتصال چراغ به سقف است. برای این کار باید فیکسچر روی براکت قرار گیرد و با پیچ محکم شود. دو طرف براکت، جای پیچ هاست.

مرحله آخر: آخرین گام، قرار دادن لامپ در محل مشخص شده است. با جای گذاری لامپ وقت آن رسیده که برق را روشن کنید و از نور تولید شده لذت ببرید.

بیشتر بخوانید : چراغ ریلی چیست؟

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با اهمیت نورپردازی در دکوراسیون داخلی، تعریف و کاربرد و انواع چراغ سقفی، انواع چراغ سقفی روکار، ویژگی ها، مزایا و نحوه نصب چراغ سقفی روکار و همچنین چراغ ریلی آشنا کنیم. امید است با خواندن این مطلب به همه ی ابهامات شما درباره چراغ سقفی پاسخ داده شود و بتوانید بهنرین انتخاب را برای محل مورد نظر خود داشته باشید.

امتیاز دهید
5 / 4