ما اغلب نور را بدیهی فرض میکنیم. نور، چنان عنصر رایجی در اطراف ما است که بهندرت، به راحتی و شخصیتی که به خانه میآورد، توجه میکنیم. اما؛ نورپردازی صحیح میتواند تفاوت بزرگی در فضای خانه ایجاد کند. برای پرورش و رشد بهتر فرزندتان، باید به لامپ اتاق کودک توجه کنید؛ زیرا نوری که در آن زندگی میکنیم، بیشترین تأثیر را بر خلق و خوی کودک دارد. باید برای روشنایی اتاق کودک، مانند بقیه اجزای اتاق، ارزش قائل شوید. در این مقاله به اصول نورپردازی اتاق کودک میپردازیم و سپس اهمیت دمای نور در نورپردازی اتاق کودک را شرح میدهیم.
نورپردازی اتاق کودک، جهت رشد خلاقیت
رفتار، سلامت و خواب فرزند شما، مهمترین ویژگیهایی است که باید به آن توجه داشته باشید. دکوراسیون و مساحت اتاق کودک، تأثیر عمیقی بر روحیه او میگذارد. کودکان زیر 7 سال، باید در خانه و در اتاقشان احساس امنیت کنند تا سلامت جسمی و روانی خوبی در آینده، داشته باشند. نور اتاق کودک، یک عنصر مهم در دکوراسیون است که باید حس امنیت در کودک را، ایجاد کند.
علاوه بر این، نورپردازی اتاق کودک به شکل صحیح و اصولی میتواند خلاقیت فرزند شما را، پرورش دهد. مقالات زیادی، به ارتباط نور و خلاقیت کودک پرداخته است و تحقیقات نشان میدهد که نورهای رنگی و شاد، میتواند منجر به افزایش خلاقیت در کودکان شود.
اصول نورپردازی اتاق کودک
اولین اصل برای نورپردازی اتاق کودک، توجه به ایمنی او است. تجهیزات نورپردازی در اتاق کودک باید ایمنی بالاتری داشته باشد. همچنین، فرزند شما نباید به سیم، دسترسی داشته باشد. مواد نشکن؛ مانند پلاستیک یا چوب را انتخاب کنید. از انتخاب لامپهایی با تزیینات شیشهای یا سفالی، بپرهیزید. سایر نکات به شرح زیر است:
محل مناسب پنجره
دکوراسیون اتاق را، طوری طراحی کنید که در طول روز بیشترین نور خورشید را، دریافت کنید. بهترین موقعیت برای قرارگیری پنجره، شرق یا جنوب اتاق است.
اجتناب از بهکارگیری نور شدید
نور شدید، میتواند به چشمهای کودکان که بسیار حساس است، آسیب برساند. استفاده از یک نور ملایم، اتاق کودک را راحت و آسوده میکند. لامپهای هالوژن برای کودکان مناسب نیست و باعث اختلال دید کودکان، خواهد شد. بهتر است از لامپهایی با نور غیرمستقیم مانند چراغ آویز و چراغ ریلی در نورپردازی اتاق خواب کودک استفاده کنید.
استفاده از چند منبع نور
شما میتوانید علاوه بر لامپ اصلی اتاق، از یک چراغ سقفی نیز استفاده کنید. محیطی که با دو منبع نور روشن شود، نقاط تاریک را در اتاق کاهش میدهد. این امر، منجر به افزایش ایمنی فرزند شما میشود. همچنین؛ میتوانید روشنایی اتاق را باتوجهبه نوع فعالیت کودک، تنظیم کنید. برای مثال، از نور گرم و ملایم برای زمان خواب و از نور سفید و روشنتر برای زمان بازی و فعالیت، استفاده کنید. نورپردازی اتاق کودک با چندین منبع نوری، حس آرامش و امنیت بیشتری میبخشد.
کنترل نور طبیعی
نور طبیعی باعث میشود کودک شما، زودتر از موعد بیدار شود. تاریک بودن اتاق کودک در طول روز، به خواب طولانی فرزند شما، کمک شایانی میکند. علاوه بر این، نور طبیعی، اتاق را بیش از حد گرم میکند. پس باید در انتخاب پرده اتاق مانند انتخاب صحیح نورپردازی، دقت کنید و پارچهای را انتخاب کنید که میزان نور عبوری از آن، متناسب با شرایط شما باشد. برای پنجرههای اتاق نوزاد، بهتر است یک آستر ضخیم علاوه بر پرده در نظر بگیرید. این انتخاب، به شما کمک میکند تا در طول روز، بتوانید اتاق را تاریک کنید.
استفاده از لامپهای رنگی
رنگ و روشنایی نور اتاق را، باتوجهبه دکوراسیون آن باید انتخاب کنید. معمولاً برای نورپردازی اتاق کودک، از رنگهای سفید و زرد بهصورت ترکیبی یا جداگانه، استفاده میشود. رنگهای شاد، باعث میشود کودک شما روحیه شادتری داشته باشد. خلاقیت و تمرکز او در معرض نورهای رنگی نیز، بیشتر میشود. این نورهای رنگی، جذابیت اتاق شما را بیشتر میکند؛ اما باید توجه داشته باشید که از رنگهای بیش از حد تند، استفاده نکنید.
احترام به سلیقه کودک
اگر کودکتان به سنی رسیده است که میتواند چیزهای مختلف را از هم تشخیص دهد، ابتدا باید علاقه او را در نظر بگیرید. لازم نیست که اتاق او طبق مد روز باشد، تنها باید کودک در اتاق احساس امنیت و آرامش کند. بهتر است، با کودک خود در مورد نورپردازی اتاق خواب مشورت کنید تا او احساس بهتری، نسبت به اتاقش داشته باشد.
اهمیت دمای نور در چرخه خواب کودک
دمای نور اتاق، یک عامل مهم بر بدن کودک است که باید هنگام نورپردازی اتاق کودک به آن، توجه کنید. دمای نور، میتواند تأثیرات مختلفی بر ریتم طبیعی بدن و الگوهای خواب داشته باشد. دمای نور از K۱۰۰۰ تا K۶۵۰۰ متفاوت است. هرچه عدد پائینتر باشد، نور گرمتر است. دلایل اهمیت دمای نور به شرح زیر است:
- نور گرم، مشابه با نور طبیعی در طلوع و غروب خورشید است. این نور باعث ترشح هورمون ملاتونین که تنظیمکننده خواب است، میشود. با تابش این نور، بدن احساس میکند زمان خواب فرارسیده است. برعکس؛ نور سرد مانند نور روز است و هورمون ملاتونین را، از بین میبرد و بدن را هوشیار میکند. اگر فرزند شما قبل از خواب در معرض نور سرد باشد، در توانایی به خوابرفتن مشکل پیدا میکند.
- تابش نور سفید، در هنگام صبح باید اتفاق بیفتد. در بقیه روز، تنها باید از نور گرم در نورپردازی اتاق کودک استفاده کنید تا بدن او، دچار مشکل نشود.
- برای انتخاب چراغخواب برای روشنایی اتاق کودک در شب، انتخاب یک لامپ ال ای دی با نور گرم، بهترین گزینه است. نور کم و گرم در شب، به ترشح ملاتونین آسیبی نمیرساند.
- قبل از خواب، یک روتین ثابت ایجاد کنید. این روتین، باید شامل کمکردن نور اتاق باشد تا به کودک القا کند که زمان آمادهشدن، برای خواب است.
در این مقاله، به ۶ نکته مهم در نورپردازی اتاق کودک پرداختیم. همچنین؛ اهمیت دمای نور بر چرخه خواب و تاثیر آن بر ملاتونین بدن را، گفتیم. باید توجه ویژهای، به ترشح ملاتونین در بدن فرزندتان کنید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نورپردازیهای مختلف و دریافت مشاوره رایگان، همین حالا به فروشگاه سایت ما سری بزنید.